ASUA vahvistuu asiantuntijalla

ASUA Group Oy ja rakennusterveysasiantuntija (RTA) Miika Natunen ovat solmineet aiesopimuksen insinööripalveluiden kehittämisestä ja yhteistyöstä ASUA- brändin alla.

Natunen on vuosien varrella erikoistunut sisäilma- ja kuntotutkimuksiin sekä korjausrakentamisen konsultointipalveluihin. Yhteisen päämäärän missio on parantaa rakennetun ympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta mahdollisimman laaja-alaisin palveluin. Palvelut on tuotettu asiakaslähtöisesti ajatuksena tukea ja palvella koko pitkän matkan lähtötilanteen selvityksestä aina korjausten jälkeisiin laadunvarmistustoimenpiteisiin saakka.

– Olemme pitkäjänteisesti etsineet ASUA:lle luotettavaa henkilöä, jonka mindset on meidän kanssa samanlainen ja tuo merkittävää osaamisetua. Tämä siirto täydentää kummankin osapuolen työkalupakkia erinomaisesti, kertoo ASUA Group Oy:n toimitusjohtaja Jarno Hämäläinen.

Natusen työkalupakki täydentyy rakentamisen osaamisella.

– Urakointipuolen toteuttaminen on tätä ennen ollut puuttuva palanen. ASUA Group on luotettava tekijä kokonaisen palveluketjun toteutukseen, toteaa rakennusterveysasiantuntija Miika Natunen.

Mikä RTA?

Rakennusterveysasiantuntija on koulutettu ja VTT:n sertifioima rakennusten kunnon ja terveellisyyden moniosaaja. ​RTA on apuna, kun selvitetään asuntojen ja julkisten rakennusten (koulujen, päiväkotien, sairaaloiden, liiketilojen) erilaisia kosteus- ja homevaurioita sekä sisäilmasta johtuvia haittoja esim. terveysongelmia. Rakennusterveysasiantuntijat tekevät myös rakennusten kuntotutkimuksia esim. asuntokauppojen yhteydessä.

Rakennusterveysasiantuntija osaa arvioida rakennuksesta löytyvien vaurioiden tai virheiden vaikutuksen rakennuksen sisäilmaan, joka saattaa johtaa terveydellisiin haittoihin.

Pohjakoulutuksena rakennusterveysasiantuntijalla on esim. insinöörin tai rakennusarkkitehdin tutkinto ja lisäkoulutuksena opintoja sisäympäristöstä, rakennusterveydestä, rakennusfysiikasta, korjausrakentamisesta ja IV-tekniikasta.

Kuntotutkija tutkii usein rakenteita niiden yleisen kunnon ja kantavuuden näkökulmasta. Laajan osaamisen ansiosta rakennusterveysasiantuntija yhdistää näihin näkökulmiin vielä mahdolliset vauriot, sisäilman ja terveyshaitat. Hän tarkastelee esim. kuntotutkimuksen kohdalla rakennusta kokonaisvaltaisesti terveyteen kriittisesti liittyvän sisäilman kannalta.

Lisätiedot:

Miika Natunen, RI, HTT Rakennusterveysasiantuntija – RTA, p. 0403532220

Toimitusjohtaja Jarno Hämäläinen, p. 040 705 8073

2018-06-21T16:36:34+00:00

Jätä kommentti