Hyvä isännöitsijä ymmärtää myös sisäilman päälle

Sisäilmaongelma liitetään usein kosteus- ja homevaurioon, vaikka sisäilmaongelmalla voi olla muitakin syitä. Jos asukkaat oirehtivat, mutta rakennuksesta ei löydy näkyvää tai haisevaa hometta eikä näkyviä kosteusvauriojälkiä, on harkittava sisäilman kuntotutkimuksen tekemistä.

Tässä työssä avainasemassa on isännöitsijä. Asukas, joka epäilee sisäilmaongelmaa, on otettava yhteys taloyhtiönsä isännöitsijään. Yhteydenotto kannattaa tehdä kirjallisesti ja lähettää tiedoksi myös taloyhtiön hallitukselle. Vahva sisäilmaosaaminen on taloyhtiölle merkittävä pääoma, mikä helpottaa merkittävästi työn kilpailutusprosessin etenemistä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Isännöitsijän onkin hyvä tietää sisäilman korjausprosessin eri askeleet.

Ammattimaisella isännöitsijällä on käsitys yleisimmistä mittaustekniikoista, tulosten analyysitavoista sekä korjaustavoista, sillä ongelma voi olla vaikea selvittää. Isännöitsijän vahva osaaminen heijastuu suoraan kustannusten hallintaan korjausprosessin aikana. – Isännöitsijän kokonaiskäsitys sisäilmaongelmien syy- ja seuraussuhteista on onnistuneen korjausprosessin edellytys. Kun isännöitsijän asiantuntemus sisäilmaongelmista on ajan tasalla, osaa hän tunnistaa onnistumisen kannalta keskeisimmät asiat ja tarkkailla kriittisesti kuulemaansa.

Lisäksi keskeinen onnistumisvaatimus on sopimushallinta. Isännöitsijä laatii sopimuksen tarkasti ja erilaisiin mahdollisuuksiin varautuen. Tällöin taloyhtiön on turvallista lähteä mukaan prosessiin, kun paperiasiat ovat kunnossa.

Lopuksi, mutta ei lainkaan vähäisempänä on vaatimus isännöitsijän viestintäosaamisesta. Sisäilmakorjauksen aikana selkeä ja avoin viestintä on osakkaiden kannalta merkittävä etu. Ammattimainen isännöitsijä viestii selkokielellä, miten ongelmaa lähdetään selvittämään, miten ongelma korjataan ja mitä prosessi tarkoittaa osakkaiden näkökulmasta.

Tamperelainen Kiinteistötarina Isännöinti ja sisäilmakorjauksiin erikoistunut ASUA Group tekevät tiivistä yhteistyötä sisäilma-asioiden saralla. Sisäilmatietoisen isännöitsijän tarjouksen saat numerosta 0407760538 tai isannointi(at)kiinteistotarina.fi. ASUA:n pojat saat kiinni numerosta 0407629804

2018-08-13T14:53:19+00:00

Jätä kommentti