ASUA on kosteusvahinkosaneerauksien ammattilainen

Kosteusvauriolla tarkoitetaan rakennuksen sisäpinnan aluetta tai rakenteen osaa, jossa havaitaan tai voidaan epäillä olevan näkyvää mikrobikasvustoa tai alueella on selviä kosteusjälkiä.

Kosteusvaurio voidaan tunnistaa esimerkiksi ylimääräisen veden aiheuttamista kosteusjäljistä. Näitä ovat esimerkiksi rakennusmateriaalien muodonmuutokset, kuten pinnoitteiden irtoaminen, värimuutokset tai materiaalin turpoaminen sekä kalkkihärmän esiintyminen tiili- tai betonipinnassa. Kosteusvaurio voi olla myös näkymättömissä esimerkiksi betonirakenteissa. Kosteusvahinko saattaa syntyä esimerkiksi rikkoutuneesta kodinkoneesta tai putkesta.

Nämä kaikki ovat korjattavissa, kunhan ongelma kuivataan huolellisesti ja korjauksessa käytetään oikeita materiaaleja ja työtapoja.

Kosteusvaurion korjaaminen ei aina etene samalla tavalla, sillä vaurioita voi esiintyä pintarakenteissa, syvemmällä, katossa, lattiassa tai seinissä. Kulkureitit työmaalle suojataan ja kuivaus aloitetaan mahdollisimman pian. Tarvittaessa suoritetaan purkutöitä ja ongelmien laajuus selvitetään. Tämän jälkeen päästään suunnittelemaan korjaukset ja tekemään alustava arvio korjauksen kestosta. Kuivatus kestää noin 2-4 viikkoa laajuudesta riippuen, mutta tämä on aina kohdekohtaista.

Kuivatuksen jälkeen tehdään kosteusmittaus ja kuivausta voidaan vielä joutua jatkamaan ja kenties purkamaan rakenteita, kunnes päästään hyvään tulokseen. Mikäli ongelma vaatii tarkempaa tutkimusta, teemme myös sisäilmatestejä ja otamme mikrobinäytteitä. Onnistuneen kuivatuksen jälkeen rakenteet korjataan, kohde ennallistetaan ja siivotaan. Kohde luovutetaan asiakkaalle ja käydään läpi, mitä on tehty.

Kosteusvahinkoja on niin monenlaisia, ettei voi suoraan todeta kotona asumisen remontin aikana olevan mahdollista. Jos kyseessä on esimerkiksi vesivahinko keittiössä tai kylpyhuoneessa, muuta asuntoa pystytään yleensä remontin ajan käyttämään. Kuivauslaitteista saattaa tulla vähän meteliä ja ne on pidettävä päällä yötä päivää. Esimerkiksi infrakuivaimella nostetaan ja lasketaan kohteen lämpötilaa vuoron perään, jotta rakenteeseen imeytynyt kosteus saadaan nopeasti pois.

Kuivauslaitteet valitaan aina kohteen tarpeiden mukaan. Jos kosteusvahingon lisäksi kohteessa on myös näkyvää hometta tai homemikrobeja, huolehdimme alueen eristämistestä. Kosteusremontissa pölynhallinta on muutenkin tärkeää. Ilmanvaihtokanavat tulee tukkia ja tila alipaineistaa, kun puretaan rakenteita ja pölyä pääsee ilmaan. Kostuneet rakenteet pyritään aina purkamaan ja korvaamaan uusilla. Mikäli tätä ei pystytä tekemään, asia ratkaistaan desifioinnilla ja koteloinnilla.

Kosteusvahingossa saattaa pienimmillään olla kyse esimerkiksi lattian uusimisesta muutaman neliön alueelta, pahimmillaan kostuneet ja homehtuneet rakenteet uhkaavat asukkaiden terveyttä ja koti tavaroinen pitää uusia kokonaan. Soita meille ja kerro ongelmastasi tarkemmin, niin keskustellaan pääsemmekö heti paikalle auttamaan vai voisimmeko suositella toista ammattilaista asiaan.

Ota yhteyttä!