Onnistunut ja käytännöllinen keittiöremontti syntyy visioittesi ja remontoijan suorituksen pohjalta, joten suunnitelkaa se alusta asti yhdessä. Jos olet remontoimassa ensimmäistä kertaa ikinä elämässäsi, kannattaa ottaa vastaan asiantuntijoiden vinkkejä ja näkemyksiä. Ammattilaisen valinta on tärkein työvaihe, mikäli et itse halua toteuttaa remonttia.

Tiedustele tutuilta henkilökohtaisesti hyviä remonttikokemuksia, tekijöitä tai ilmoita sosiaalisessa mediassa kavereille, että suunnittelet remonttia. Todennäköisesti saat paljon vinkkejä tekijöistä, mutta neuvomme luottamaan vain kavereittesi suosittelemiin ehdokkaisiin. Tuntemattomien ihmisten antavat suositukset eivät ole riittävän luotettavia.

Samaan aikaan kun etsit sopivaa tekijää, olet jo aloittanut suunnittelun, miettinyt materiaalia, piirtänyt luonnoksia ja selvittänyt ajankohtaa remontille. Saatuasi ensimmäisen tarjouksen, voit lähestyä rahoittajaa arvion kera. Pankille on aina upea juttu, jos suunnitelmassa otetaan budjetti ja raha-asiat huomioon heti alusta lähtien. Budjetin miettiminen ja tunnustelu pankin kanssa jo suunnitteluvaiheessa on myös hyvä asia.

Asiakkaan näkökulmasta voit jo vaatia remonttifirmalta erilaisia asioita. Mielestämme näistä tärkeimmät ovat selkeä yksityiskohtainen tarjous, erittely ketä työmaalla tulee työskentelemään, kiinteä hinta ja selkeä erittely lisätöistä, sähkö- ja putkitöiden kustannusarvio, remonttiaika sekä raportointitapa. Suosittelemme valitsemaan toimijan, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden tarkastella esim. mobiilisti remontin kuvia ja kustannuksia reaaliaikaisesti.

Yllä olevilla ohjeilla pääset keittiöremontin suunnittelussa pitkälle. Seuraavaksi on hyvä kiinnittää katse asioihin, jotka kannattaa ottaa huomioon keittiösi suunnittelussa. Kuten aluksi totesimme, on keittiön oltava paitsi silmää miellyttävä, mutta myös käytännöllinen kokonaisuus.

Käytännöllinen keittiö on must juttu. Mieti esimerkiksi kuinka saat mahdollisimman kompaktisti luotua lisää kaappitilaa keittiöösi. Keittiön tulee olla käytännöllinen, mutta se ei tarkoita että visuaalisuudesta tulisi säästellä. Suosittelemme huomioimaan, että keittiössä on riittävästi laskutilaa, kaappitilaa, ovien avaus tilavaa ja että liikkumistilaa on riittävästi.

Valaistus on tärkeä osa-alue. Suunnittele yhdessä valitsemasi urakoitsijan kanssa riittävä valaistus kokkailulle, mutta muista myös tunnelmavalaistuksen huomiointi keittiössäsi. Hyvin suunnitellussa keittiössä voi valaista voimakkaasti ja tarvittaessa säätää himmennystä illallistunnelmaan.

Halvin ei ole välttämättä ole paras. Huomioi keittiön suunnittelussa, että mikään ei estä sinua kiertämästä liikkeitä, joissa voit kysellä materiaaleista ja vertailla niitä toisiinsa. Laadun ja hinnan tasapainon löytäminen ei ole yksinkertainen asia, mutta hankkimalla tietoa ja käymällä ne läpi remonttimiehen kanssa voit löytää kustannustehokkaita ratkaisuja.