Puhdasta sisäilmaa kaikille

ASUA tutkii ja korjaa

Mitä teemme

Korjaussuunnittelu ja rakennesuunnittelu

Toteutamme korjaussuunnitelmat alkukartoituksesta valmiisiin piirustuksiin ja tarvittaessa rakennesuunnitelmiin asti. Lisäksi asiakkaamme saa monipuolisen raportin suositeltavista toimenpiteistä.

KUNTOKARTOITUS JA VARAUTUJA PRO

Kuntokartoituksessa ei rikota rakenteita ja kurkata ”pintaa syvemmälle”, mutta Varautuja PRO tutkii myös rakenteiden riskikohdat ja paljastaa näin mahdolliset tulevat ongelmat.

Sisäilmatutkimukset, asbestitutkimukset Tampere

Sisäilmaa tutkitaan selvittämällä sisäilman laatu, tutkimalla mahdolliset mikrobit, ja selvittämällä mistä ne päätyvät sisäilmaan tai mistä huono sisäilma johtuu. Yleisin mikrobi on home, mutta myös bakteerit ja hiivat aiheuttavat ongelmia. Oma tutkijamme tekee sisäilmatutkimuksia, mikrobiselvityksiä, haitta-ainekartoituksia ja sisäilman asiantuntijalausuntoja.

VALESOKKELIN KORJAUS

Valesokkelirakenteissa lattiapinta ja alajuoksu ovat usein aivan maanpinnan tasolla tai pahimmillaan maanpinnan alapuolella. Tämä altistaa talon rungon kosteusvaurioille ja kosteuden nousua seinärakenteeseen. Seinärakenteista kosteusvaurioista syntyneet mikrobit pääsevät sisäilmaan, jolloin asia pitää korjata valesokkeliremontilla.

HOMETUTKIMUS

Tutkimuksen avulla saadaan selvitettyä onko sisäilmassa mikrobeja, jotka voisivat aiheuttaa oireilua. Tutkijamme kirjoittaa laboratoriotutkimuksista raportin, johon on kerrottu selkokielellä näytteiden tulokset ja mitä ne käytännössä tarkoittavat.

KORJAUSSUUNNITTELU JA HYBRIDIMALLI

Suuremmat remontit onkin paras toteuttaa ASUAn hybridimallilla, jolloin budjettia on helpompi hallita ja yllätyksiltäkin vältytään. Varsinkin vanhojen talojen kohdalla rakenteiden tutkiminen on erittäin tärkeää ennen remontin aloittamista. Näin tiedetään ongelmapaikat ja niihin voidaan varautua.

Epäiletkö kodissasi olevan sisäilmaongelmia?

Ota yhteyttä

Mikä on ASUA?

ASUA Group on vuonna 2012 perustettu 13 hengen perheyritys. Toimimme pääsääntöisesti Pirkanmaalla ja asiakkaitamme ovat niin yksityiset, julkiset kuin yrityksetkin. ASUA on sisäilman ja korjausrakentamisen asiantuntija. Tutustu yrityksemme arkeen YouTubessa, Facebookissa tai Instagramissa. ASUAn henkilökuntaan voit tutustua täällä.

Miksi ASUA?

  • Haluamme palvella asiakkaita mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, oli sitten kyseessä korjausremontti tai sisäilmatutkimus.
  • Tarjouksemme sisältää aina aikataulun, josta voi seurata projektin eri vaiheita tarkasti. Dokumentoimme projektin osa-alueet tarkasti ja projekti kartoitetaan etukäteen mahdollisimman hyvin, jotta tulevia työvaiheita voidaan ennakoida.
  • Alkukartoituksen jälkeen, ennen tarjousta, asiakkaalle lähetetään muistio ja ideat toteutuksesta. Näin varmistetaan, että kaikki asiat on huomioitu ja tarjouksen hinta saadaan tarkemmaksi.
  • Meidät saat aina kiinni, jos kysyttävää herää.

Milloin on syytä epäillä sisäilmaongelmaa?

  • Mistä korvausilma tulee asuntoon? Jos korvausilmaventtiileitä ei ole, korvausilma karkaa esimerkiksi rakenteista tai ikkunanpielistä. Näin sisäilmaan saattaa päästä mikrobeja.
  • Onko talon radon-arvot mitattu? Pirkanmaalla on useita radon-alueita, joilla radon-mittaukset tulisi tehdä säännöllisesti. Paras mittausaika on marras-huhtikuu.
  • Onko kotona outo tuoksu? Tunkkainen, kellarimainen tai makeahko tuoksu kodin sisäilmassa kertoo ongelmista.
  • Oireileivatko asukkaat? Jos oireet katoavat esimerkiksi lomamatkan aikana, syy nuhaan, kuumeiluun, kurkkukipuun tai ihottumaan saattaa löytyä sisäilmasta. Lue lisää täältä.
  • Näkyykö kodin pinnoilla jälkiä kosteusvauriosta? Maalin hilseily, tapetin kupruilu, irronneet kaakelt tai näkyvä homekasvusto ovat merkkejä kosteusvauriosta.

Jos epäilet kotonasi olevan sisäilmaongelmia, asia on syytä tutkia. Esimerkiksi sädesienelle altistuminen aiheuttaa vakavia terveyshaittoja ja sitä löytyy kosteista rakenteista valitettavan usein. Täältä löydät lisätietoa siitä, miten sisäilmaa voidaan tutkia: https://youtu.be/gpJhHwioOj4

Ajankohtaista

Sisäilmavinkit

kellarivideo
ToistaPlay
valesokkelikorjaus
ToistaPlay
varautuja pro
ToistaPlay
sisäilman tutkiminen
ToistaPlay
höyrynsulku
ToistaPlay
MERKKIAINEKOE
ToistaPlay
Onko kosteusmittauksissa järkeä?
ToistaPlay
Sisäilman mikrobitutkimus
ToistaPlay
TÄYDELLINEN KUNTOKARTOITUS
ToistaPlay
previous arrow
next arrow
kellarivideo
valesokkelikorjaus
varautuja pro
sisäilman tutkiminen
höyrynsulku
MERKKIAINEKOE
Onko kosteusmittauksissa järkeä?
Sisäilman mikrobitutkimus
TÄYDELLINEN KUNTOKARTOITUS
previous arrow
next arrow
Lisää videoita