Mitä teemme

Sisäilmatutkimukset, asbestitutkimukset Tampere

HOME- MIKROBIVAURIOT

Olemme erikoistuneet home- ja mikrobivaurioiden korjauksiin. Samassa paketissa tulevat tutkimus ja korjauspalvelut tekevät korjaamisen kustannustehokkaaksi ja nopeaksi. Lisäksi teemme laadunvarmistukset kuten merkkiainekokeet, jotta voimme varmistua korjauksen onnistumisesta.

Tiivistyskorjaukset

TIIVISTYSKORJAUKSET

Tiivistyskorjauksilla estetään hallitsemattomat ilmavirtaukset rakenteista sisäilmaan jotka aiheuttavat sisäilmaongelmia. Tiivistysaineita on monenlaisia ja meidän tehtävä on tietää oikeat tuotteet juuri oikeaan paikkaan. Todennamme omat tiivistyskorjauksemme merkkiainekokeilla.

Radonkorjaus

RADONKORJAUS

Radonkorjauksella on mahdollista estää radonin pääsy sisäilmaan. Radon on hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu ja ainoa tapa sen selvittämiseen on mitttaaminen.  Pitkäaikainen altustuminen korkeille radonpitoisuuksille lisää merkittävästi riskiä sairastua keuhkosyöpään.

VALESOKKELIN KORJAUS

Valesokkelirakenteissa lattiapinta ja alajuoksu ovat usein aivan maanpinnan tasolla tai pahimmillaan maanpinnan alapuolella. Tämä altistaa talon rungon kosteusvaurioille ja kosteuden nousua seinärakenteeseen. Seinärakenteista kosteusvaurioista syntyneet mikrobit pääsevät sisäilmaan, jolloin asia pitää korjata valesokkeliremontilla.

HOMETUTKIMUS

HAITTA- AINEKAPSELOINTI 

Haitta-aineiden kapseloinnilla estetään esimerkiksi VOC, mikrobiperäisten yhdisteiden ja asbestin nouseminen rakenteesta sisäilmaan. Kapselointiin on useita erilaisia tuoteita ja työtapoja. Meidän tehtävä on löytää teidän ongelmiin oikeat ratkaisut.

KORJAUSSUUNNITTELU JA HYBRIDIMALLI

Suuremmat remontit onkin paras toteuttaa ASUAn hybridimallilla, jolloin budjettia on helpompi hallita ja yllätyksiltäkin vältytään. Varsinkin vanhojen talojen kohdalla rakenteiden tutkiminen on erittäin tärkeää ennen remontin aloittamista. Näin tiedetään ongelmapaikat ja niihin voidaan varautua. Lue lisää hybridimalli

Epäiletkö kodissasi olevan sisäilmaongelmia?

Ota yhteyttä

Milloin on syytä epäillä sisäilmaongelmaa?

  • Mistä korvausilma tulee asuntoon? Jos korvausilmaventtiileitä ei ole, korvausilma karkaa esimerkiksi rakenteista tai ikkunanpielistä. Näin sisäilmaan saattaa päästä mikrobeja.
  • Onko talon radon-arvot mitattu? Pirkanmaalla on useita radon-alueita, joilla radon-mittaukset tulisi tehdä säännöllisesti. Paras mittausaika on marras-huhtikuu.
  • Onko kotona outo tuoksu? Tunkkainen, kellarimainen tai makeahko tuoksu kodin sisäilmassa kertoo ongelmista.
  • Oireileivatko asukkaat? Jos oireet katoavat esimerkiksi lomamatkan aikana, syy nuhaan, kuumeiluun, kurkkukipuun tai ihottumaan saattaa löytyä sisäilmasta. Lue lisää täältä.
  • Näkyykö kodin pinnoilla jälkiä kosteusvauriosta? Maalin hilseily, tapetin kupruilu, irronneet kaakelt tai näkyvä homekasvusto ovat merkkejä kosteusvauriosta.

Jos epäilet kotonasi olevan sisäilmaongelmia, asia on syytä tutkia. Esimerkiksi sädesienelle altistuminen aiheuttaa vakavia terveyshaittoja ja sitä löytyy kosteista rakenteista valitettavan usein. Täältä löydät lisätietoa siitä, miten sisäilmaa voidaan tutkia: https://youtu.be/gpJhHwioOj4