SISÄILMAKORJAUKSET

 

Kun sisäilmatutkimus on suoritettu, ryhdytään tutkimusraportin suosittamiin toimenpiteisiin usein määrätietoisesti suunnitelmien mukaisesti.

Sisäilmatutkimus ja taustatiedot auttavat korjausten kohdistamisessa taloudellisesti oikeaan kohteeseen. Tavoitteena on turhien tutkimusten rajaaminen pois ja oikean ongelman löytäminen ja korjaaminen oikeilla menetelmillä.

TIIVISTYSREMONTTI

Sisäilmaremonttien tiivistystöiden tavoitteena on estää huonon ilman kulkeutuminen rakenteista huoneilmaan sekä poistaa rakenteissa oleva ongelman toteuttaja ja korjata se toimenpidesuosituksien mukaiseksi. Ratkaisuna olemme toteuttaneet asiakkaille useita tiivistysremontteja TKR- tiivisteillä tai teippauksilla.

Vuotomittauksissa havaittujen betonisen alapohjan halkeamien ja putkiläpivientien tiivistykset, alapohjan ja putkiläpivientien tiivistykset ja ikkunoiden tiivistykset ovat erikoistyötämme. Toteutamme itse sisäilmaremontin aikaisen suojauksen, sillä se on ratkaiseva osa-alue oikein toteutetussa korjaustyössä.
Olemme toteuttaneet mm. korkeakoulujen, päiväkotien ja koulujen tiivistysremontteja ja läpivientien tiivistystyksiä.

KORJAUSTYÖT

Monipuolinen oma ja kokenut ASUA- tiimi toteuttaa sisäilmaremontin kokonaiskorjaukset ja purut.

Rakennusmiehet ja kirvesmiehet toteuttavat ammattitaidolla korjauskohteen uudelleen saneerauksen ja poistavat määritellyn ongelman rakenteista kokonaistaloudellisen tehokkaasti. Kauttamme saatavat maalaustyöt, putkityöt ja laatoitukset viimeistelevät sisäilmaremontin saumattoman palvelukokemuksen.

SISÄILMAREMONTIN VIESTINTÄ

Sisäilmaongelmat ovat viimeisen vuoden aikana nousseet otsikoihin ja ne herättävät paljon tunteita ja epäluuloja. Koulujen, päiväkotien, kotitalouksien ja toimitilojen sisäilmaongelmien korjaukset on otettava vakavasti ja niihin liittyvä viestintä on tärkeää. Korjaustyöt alusta loppuun ovat kokonaisuuksia, jotka vaativat saumatonta viestintäosaamista tilaajan, urakoitsijan ja muiden osallisten välillä. Tarjoamme projekteihin aina viestintäkokonaisuutta, jotta sisäilmaremontti sujuu vaivattomasti ja toteutettava kokonaisuus on kaikkien hyppysissä.

TKR- TIIVISTYKSET

TKR-Peruspinnoite on hajutonja liuotteeton kaksikomponenttipinnoite, joka soveltuu erinomaisesti haitta-ainekapselointeihin ja ilmavuototiivistyksiin.

Tiivistyskohteen lattian, katon ja seinien pintamateriaaleina voi olla betoni, kipsi, valuasfaltti, puu ja teräs. Samalla käsittelyllä saadaan tiivistys, vedeneristys (VTT-C-4748-09) ja valmis kulutuspinta.TKR-muovi on erittäin toimiva myös läpivientien tiivistyksiin, jotka ovat tärkeä osa tiivistystöitä.

Tiivistys tai kapselointi TKR-muovilla tehdään telaamalla tai pensselöimällä sulamuovi kolmeen eri kerrokseen. Jokaisessa sivelykerroksessa käytämme eri väriä, näin varmistamme että materiaalia on joka paikassa. Kolmen eri kerroksen käyttö sulkee pois myös työn aikana mahdolliset kaasuvirtausten tekemät vuotoreiät. Tiivistys- tai kapselointikohteessa täytämme aina työkohdepäiväkirjaa, johon dokumentoimme tarkasti kohteessa toimijat,tehdyn työn, käytetyt
materiaalit ja valmiin tiivistystyön mittaustulokset.

TKR-pinnoite soveltuu:

 • Lattioiden, seinien ja kattorakenteiden vesieristeenä ja valmiina pintana
 • Alustan hajusulkuna
 • Haitta-aineiden jäämien sulkuna, esim. asbesti, öljy
 • Radonin ja erinäisten mikrobien, PAH, VOC yhdisteiden sulkuna
 • Pohjusteena muiden pinnoitteiden alla
 • Valmiina pinnoitteena
 • Maalin pohjusteena

Ominaisuudet:

 • valmis vedeneriste (VTT-C-4748-09)
 • erittäin joustava rakenne, sallii rakenteiden liikettä esim. seinä/lattialiitoksissa
 • erittäin luja tarttuvuus betoniin (yli 3N /mm2)
 • tarttuu ja kestää teräslattiakaivoissa ja niiden liittymissä (SFS-EN 1253-2/9.1.2
 • kutistumaton
 • voidaan asentaa epätasaisille ja huokoisille pinnnoille (tiiliseinä, epätasainen betonipohja)
 • hajuton, liuotteeton asennettaessa ja valmiina (sopii hyvin esim. elintarviketeollisuuteen, sairaaloihin, toimistotiloihin)
 • halkeamansilloituskyky 0,45mm kalvopaksuudella 7,1mm ilman vahvikekangasta

SISÄILMAREMONTIN ETENEMINEN

ASUA palvelupolku

YHTEYDENOTTO
Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin alle 24h sisällä

KÄYNTI
Sovimme maksuttoman käynnin mahdollisimman pian yhteydenotosta, jossa käymme läpi projektin ja kohteen yksityiskohdat

KUSTANNUSARVIO
Toimitamme käynnin jälkeen kustannusarvion, kohteen aikatauluarvion ja ehdotuksen jatkotoimenpiteistä

TILAUS
Tilauksen jälkeen aloitamme työt, tutkimuksen tai suunnittelun ja käymme läpi aikataulusuunnitelman

SEURANTA
Pidämme sinut ajantasalla projektin kulusta, jota voi seurata mobiilisovelluksen avulla

RAPORTTI / SUUNNITELMA
Toimitamme raportin työstä tai tutkimussuunnitelmasta

Haluamme olla asiakkaalle helppo kumppani rakennus- ja insinööripalveluita hankkiessanne ja jätämme insinöörijargonin muille. Meille on tärkeää, että kanssamme asiointi on helppoa ja vaivatonta sekä saat asiantuntevan palvelukokonaisuuden.

Ota yhteyttä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.