TIIVISTYSREMONTTI

Sisäilmaremonttien tiivistystöiden tavoitteena on estää huonon ilman kulkeutuminen rakenteista huoneilmaan. Huoneiston pitäisi aina olla alipaineinen ja silloin korvausilman on mahdollista tulla rakenteista. Mikäli rakenteissa on kosteusvaurion tms tuottamia mikrobeja ne kulkeutuvat huoneilmaa korvausilman mukana. Tiivistyksiin on olemassa useita eri tuotteita millä jokaisella on olemassa omat erikoisominaisuudet, siksi on tärkeä suunnitella tiivistyksien korjaustapa huolella. Merkkiainekokeella on mahdollista tarkastaa että tiivistyskorjaus on onnistunut. Toteutamme omavalvontana tekemiimme tiivistyksiin merkkiainekokeet.

Yleisimmät tiivistykset koskevat seinän ja lattian rajan, alapohjan halkeamia ja putkiläpivientien tiivistyksiä ja myös yläpohjan ja ikkunoiden tiivistyksiä. Tiivistys on merkittävässä roolissa esimerkiksi valosokkelikorjauksissa ja myös perinteisissä huoneistoremonteissa, missä  on esimerkiksi puutteita höyrynsuluissa tai lattian ja seinän raja on tiivistämättä. Mikrobit asuvat alapohjassa ja se on niiden koti mutta pidetään ne siellä.

Olemme toteuttaneet mm. korkeakoulujen, päiväkotien ja koulujen tiivistysremontteja ja läpivientien tiivistystyksiä.

SISÄILMAKORJAUKSET

Sisäilmaongelmat liittyvät usein yksitysasunnoissa kosteusvaurioihin ja ilmanvaihtoon. Rakenteissa piilevät vauriot tulevat esiin usein vasta siinä vaiheessa kun asukas alkaa oirehtia. Suomessa altistuu päivittäin jopa 600 000 – 800 000 ihmistä kosteus- ja homevaurioille, kodeissa, julkisissa rakennuksissa ja kouluissa, joten ongelma on iso. (www.hometalkoot.fi)

Sisäilmakorjauksia on monenlaisia; rakenteita pitää tiivistää,  ilmanvaihtoa pitää muokata ja rakenteita pitää purkaa ja uudelleenrakentaa sekä lisäksi tiivistää. Sisäilmaongelmat ovat usein monen asian summa, joten kokonaisvaltainen selvitys on paras tapa lähestyä ongelmaa ja suunnitella korjaukset huolellisesti. Ongelman esiintyessä koko rakennukset toiminnallisuus on hyvä selvittää. Siten päästään käsiksi siihen mistä ongelma alunperin johtuu. 

Hyvänä esimerkkinä on valesokkelikorjaus joka on nykyään yksi hankituimpia palveluitamme ja siinäkin tiivistys näyttelee todella tärkeää roolia. Merkkiainekoe on ainoa ratkaisu selvitää onko rakenteiden tiivistys onnistunut, siksi se on hyvä vaatia aina. 

SISÄILMAREMONTIN VIESTINTÄ

Sisäilmaongelmat ovat viimeisen vuoden aikana nousseet otsikoihin ja ne herättävät paljon tunteita ja epäluuloja. Koulujen, päiväkotien, kotitalouksien ja toimitilojen sisäilmaongelmien korjaukset on otettava vakavasti ja niihin liittyvä viestintä on tärkeää. Korjaustyöt alusta loppuun ovat kokonaisuuksia, jotka vaativat saumatonta viestintäosaamista tilaajan, urakoitsijan ja muiden osallisten välillä. Tarjoamme projekteihin aina viestintäkokonaisuutta, jotta sisäilmaremontti sujuu vaivattomasti ja toteutettava kokonaisuus on kaikkien hyppysissä.

Klikkaa tästä Valesokkeli Pro-sivulle!
alipaineistaminen
PlayPlay
mitä tuotteita käytetään sisäilmakorjauksissa
PlayPlay
Miten tiivistetään lattianraja
PlayPlay
Haitta-aineiden hallinta
PlayPlay
erikoisemmat tiivistykset
PlayPlay
Valesokkeli
PlayPlay
tiivistalo kylässä
PlayPlay
Mistä mikrobit pääsevät huoneilmaan?
PlayPlay
previous arrow
next arrow
alipaineistaminen
alipaineistaminen
sisäilma, tiivistyskorjaus, sisäilmakorjaus Mitä tarkoittaa kun tila alipaineistetaan ja millaisia alipaineistajia löytyy? Alipaineistus on nykyään remontoinnissa enemmän normi kuin poikkeus ja silla turvataan turvalliset työtilat ja varmistetaan että pöly ei leviä ympäröiviin tiloihin.
mitä tuotteita käytetään sisäilmakorjauksissa
mitä tuotteita käytetään sisäilmakorjauksissa
sisäilma, hometalkoot, sisäilmakorjaus Tässä esittelyssä muutamat tuotteet mitä me pääasiassa käytämme ja mitkä ovat hyväksi todettu merkkiainekokein. Eli esittelyssä Tiivistalon Aerosana, wyflexa ja Contega Solido SL teippi, Kiillon Airblock fiber ja TKR-Marketingin TKR. Kaikilla omat hyvät puolet ja soveltuvuuden eri korjauksiin.
Miten tiivistetään lattianraja
Miten tiivistetään lattianraja
Lattianrajan tiivistäminen ilman että koko lattiaa täytyy purkaa? Sisäilmakorjauksen yksi yleisimmistä asioista. sisäilma, tiivistyskorjaus, sisäilmakorjaus Kun lattianrajoja tiivistetään rakenteiden paikkaus on yleensä suhteellisen helppoa ja kaikkia lattioita ei tarvitse purkaa. Miten se käytännössä tapahtuu ja millä?
Haitta-aineiden hallinta
Haitta-aineiden hallinta
sisäilma, sisäilmakorjaus, mikrobit Haitta-aineiden hallinta? Mitä se tarkoittaa? Mikäli on esimerkiksi alapohjassa tai välipohjassa mikrobeja tai muita haitta-aineita ei niitä aina välttämättä päästä kustannustehokkaasti poistamaan purkamatta rakenteita. Siinä tilanteessa tulee haitta-aineiden hallinta kysymykseen ja esimerkiksi TKR- tuotteilla on mahdollista pinnoittaa pinnat niin että haitta-aineet eivät pääse enään vaikuttamaan huoneilmaan.
erikoisemmat tiivistykset
erikoisemmat tiivistykset
Välillä eteen tulee paikkoja joihin ei pensselillä pääse siksi on olemassa patruunapyssy jossa tkr ja kovete on samassa, Sillä on kätevä tehdä tiivistyksiä hankaliin paikkoihin joihin ei muuten pääsisi. Esimerkiksi merkkiainereikien täyttö tai lattian halkeamat saa tehtyä kätevästi ilman punnitsemista ja sekoitusta.
Valesokkeli
Valesokkeli
Mistä tunnistaa onko kyseessä valesokkeli ja miten valesokkeli korjataan
tiivistalo kylässä
tiivistalo kylässä
mitä sisäilmatuotteita on tarjolla ja mihin niitä käytetään?
Mistä mikrobit pääsevät huoneilmaan?
Mistä mikrobit pääsevät huoneilmaan?
Sisäilma, mikrobit, sisäilmaongelma Mikrobit asuvat alapohjassa ja se on ihan normaali tilanne. Lattian ja seinän välissä on yleensä poikkeuksetta rako alapohjaan ,josta mikrobit pääsevät huoneilmaan kun tila on normaalisti alipaineinen. Miten nämä voidaan tiivistää ja millä?
previous arrow
next arrow

SISÄILMAREMONTIN ETENEMINEN