Sisäilman mikrobitutkimus

Epäiletkö kodissasi olevan sisäilmaongelmia? Sisäilmaongelmat voivat aiheuttaa asukkaille erilaisia oireita: allergiaoireita, väsymystä, päänsärkyä ja pahoinvointia tai silmätulehduksia. Sisäilmaongelma voi myös tulla näkyviin mikrobihavaintoina esimerkiksi seinäpinnoilla tai ikkunanpielissä. Usein kyse on kuitenkin näkymättömissä olevasta haitasta, sillä mikrobit tulevat sisäilmaan esimerkiksi seinän ja lattian rajasta – eli rakenteista. Lisätietoja sisäilmatutkimuksista voit lukea esimerkiksi Sisäilmayhdistys ry:n sivuilta.

Sisäilmaa tutkitaan 6-vaiheimpaktorilla eli Andersen-keräimellä. Keräimen avulla saadaan selvitettyä onko sisäilmassa mikrobeja, jotka voisivat aiheuttaa oireilua. Näytteitä vaaditaan yleensä ainakin kolme: kaksi näytettä asunnon sisältä ja yksi vertailunäyte ulkoa (vertailunäyte otetaan sulamaan aikana). Suuremmissa ja monikerroksisissa asunnoissa näytteitä täytyy ottaa useampi. Näytteidenottoon kuluu noin kaksi tuntia ja tulokset saa yleensä 2-3 viikossa. 

Näytteet lähetetään laboratorioon tutkittavaksi, ja tutkijamme kirjoittaa raportin, johon on kerrottu selkokielellä näytteiden tulokset ja mitä ne käytännössä tarkoittavat. Mikäli tutkimuksissa löydetään mikrobeja, on suositeltavaa edetä rakenneavausten kautta ongelman selvittämiseen ja korjaussuunnitelmaan.

Sisäilman mikrobitutkimus-paketit

3 näytettä   1450 €

4 näytettä   1650 €

6 näytettä   2050 €

Hinta sisältää arvonlisäveron, näytteydenoton Andersen-keräimellä, raportin, matkakulut 50 km toimistolta ja laboratoriotutkimukset. PAH ja VOC-mittaukset sovittavissa erikseen.

Pyydä meidät tutkimaan

Täytä lomakkeelle tietosi. Tutkijamme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi sisäilmatutkimuksen ajankohdan.
  • Pudota tiedostot tähän tai
    Sallitut tiedostotyypit: jpg, pgn, pdf, Max. tiedoston koko: 128 MB.