SISÄILMATUTKIMUS JA

RAKENNUSTERVEYSASIANTUNTIJA

PALVELUT

SISÄILMATUTKIMUS

Tutkimus ja näytteet

KORJAUSSUUNNITTELU

Korjaussuunnitelmat ja rakennekuvat

KUNTOTUTKIMUS

Rakenteiden kunto ja korjattavuus

HOME JA MIKROBITUTKIMUS

Näytteet ja toimenpiteet

KUNTOKARTOITUKSET

Asuntokaupan kuntotarkastus

ENERGIATODISTUKSET

Omakotitaloihin ja taloyhtiöihin

KOSTEUSMITTTAUKSET

Pinta- ja rakennekosteusmitttaukset

MERKKIAINEKOKEET

Tiiveyskokeet

Kaikki sisäilmatutkimuksen palvelut yhdestä paikasta

Rakennusterveysasiantuntijan palvelut – Turvallisen ja terveellisen asumisen asiantuntija

Rakennusterveysasiantuntija on ammattilainen, joka tarjoaa monipuolisia palveluita terveellisen ja turvallisen asumisen varmistamiseksi. Asiantuntijamme auttavat sinua tunnistamaan ja korjaamaan mahdolliset rakennusten terveys- ja turvallisuusongelmat, kuten kosteusvauriot, sisäilmaongelmat, home- ja mikrobikasvustot sekä radonpitoisuudet.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat:

 1. Kosteus- ja sisäilmatutkimukset: Selvitämme rakennuksen sisäilman laadun ja tunnistamme kosteusvaurioihin liittyvät ongelmat.
 2. Home- ja mikrobikartoitukset: Tarkistamme mahdolliset home- ja mikrobikasvustot rakenteissa sekä sisäilmassa.
 3. Radonmittaukset: Testaamme radonpitoisuuden rakennuksen sisällä ja tarjoamme ratkaisuja sen alentamiseksi.
 4. Rakennusten kuntotarkastukset: Arvioimme rakennuksen kunnon ja suosittelemme tarvittavia korjaustoimenpiteitä.
 5. Korjaussuunnitelmat ja -valvonta: Laadimme yksityiskohtaiset korjaussuunnitelmat ja valvomme niiden toteutusta.
 6. Asiantuntijalausunnot ja koulutus: Tarjoamme asiantuntijalausuntoja ja koulutusta rakennusterveyteen liittyvissä asioissa.

Rakennusterveysasiantuntijan avulla voit varmistaa, että asuntosi tai toimitilasi on terveellinen ja turvallinen paikka elää ja työskennellä.

Tomi Matikainen
Tomi MatikainenRakennusterveysasiantuntija, rakennustekniikan DI
tomi@asutaan.fi
+358503477312

Sisäilmatutkimus

Sisäilmatutkimus – Asiantuntijan avulla terveellisempään sisäilmaan

Sisäilmatutkimus on asiantuntijapalvelu, joka keskittyy asuin- ja työtilojen sisäilman laadun analysointiin ja parantamiseen. Tavoitteena on tunnistaa mahdolliset terveys- ja turvallisuusriskit, kuten kosteusvauriot, home- ja mikrobikasvustot, ilmanvaihdon ongelmat ja haitalliset kemikaalipäästöt, sekä löytää ratkaisuja näiden ongelmien korjaamiseksi.

Sisäilmatutkimuksen tärkeimmät vaiheet ovat:

Alkukartoitus:  Asiantuntijamme keskustelevat asiakkaan kanssa heidän huolenaiheistaan ja oireistaan, sekä tutkivat rakennuksen historiatietoja ja aikaisempia tutkimuksia.

Käynnin aikainen arviointi:  Asiantuntija tekee paikan päällä arvioinnin, jossa havainnoidaan mm. rakenteita, materiaaleja, ilmanvaihtoa ja muita sisäilmaan vaikuttavia tekijöitä.

Mittaukset ja näytteenotto:  Asiantuntija suorittaa tarvittavat mittaukset, kuten lämpötila, kosteus, ilmanpaine, hiilidioksidipitoisuus ja ilmanvaihdon tehokkuus. Lisäksi otetaan näytteitä mahdollisten home- ja mikrobikasvustojen tai kemikaalipäästöjen analysoimiseksi.

Tulosten analysointi ja raportointi: Kerättyjen tietojen perusteella asiantuntija analysoi sisäilman laadun ja tunnistaa mahdolliset ongelmat. Raportti sisältää yksityiskohtaiset tulokset ja suositukset korjaustoimenpiteistä ja jatkotoimista.

Korjaustoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus:  Tarvittaessa asiantuntija auttaa korjaustoimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, sekä valvoo korjaustyön aikana sisäilman laatua.

Sisäilmatutkimuksen avulla voit parantaa kotisi tai työpaikkasi sisäilman laatua, vähentää terveysriskejä ja luoda viihtyisämmän ympäristön itsellesi ja läheisillesi. Ota yhteyttä sisäilma-asiantuntijaamme ja varaa tutkimus jo tänään, niin voit nauttia terveellisemmästä sisäilmasta!

Korjaussuunnittelu

Korjaussuunnittelu on erikoistunut palvelu, joka keskittyy rakennuksen vaurioiden ja ongelmien korjaamiseen sekä sen elinkaaren pidentämiseen. Asiantuntijamme auttavat sinua tunnistamaan rakennuksen puutteet ja laatimaan tehokkaan, kestävän ja taloudellisen korjaussuunnitelman, joka takaa turvallisen ja terveellisen ympäristön asukkaille ja käyttäjille.

Korjaussuunnittelun tärkeimmät vaiheet ovat:

 1. Kartoitus ja kuntotutkimus: Asiantuntijamme arvioivat rakennuksen nykyisen kunnon, tunnistavat mahdolliset ongelmat ja tarpeet, sekä analysoivat korjaustarpeet yksityiskohtaisesti.
 2. Tarpeiden ja tavoitteiden määrittely: Yhteistyössä asiakkaan kanssa määritellään korjaushankkeen tavoitteet, kuten energiatehokkuuden parantaminen, sisäilman laadun kohentaminen tai tilojen uudelleenkäyttö.
 3. Korjaussuunnitelman laatiminen: Asiantuntijamme laativat yksityiskohtaisen korjaussuunnitelman, joka sisältää tekniset ratkaisut, materiaalit, aikataulut ja kustannusarviot. Suunnitelma ottaa huomioon rakennuksen erityispiirteet, lainsäädännön vaatimukset ja kestävän kehityksen periaatteet.
 4. Hankesuunnittelu ja kilpailutus: Suunnitelman pohjalta laaditaan hankesuunnitelma, joka sisältää tarvittavat luvat, sopimukset ja urakoitsijoiden kilpailutus.
 5. Työmaavalvonta ja projektin johtaminen: Asiantuntijamme valvovat korjaustyön toteutusta, varmistaen sen laadun, aikataulun ja budjetin mukaisuuden. He myös huolehtivat viestinnästä ja yhteistyöstä eri osapuolten kanssa.

Korjaussuunnittelun avulla voit luottaa siihen, että rakennuksen ongelmat ratkaistaan ammattitaitoisesti ja kestävästi, mikä lisää sen arvoa ja käyttöikää.

Palveluistamme on mahdollista hakea ARA avustusta

Kenelle?

Asuinrakennuksen omistavalle yksityishenkilölle.

Mitä avustetaan?

Avustusta voi saada asuinrakennuksen kuntotutkimukseen, kun rakennuksessa epäillään olevan kosteus- ja mikrobivaurioita tai sisäilmaongelma.

Avustusta voi saada asuinrakennuksen perusparannuksen suunnitteluun, kun rakennuksessa on kuntotutkimuksella todettu kosteus- ja mikrobivaurioita tai sisäilmaongelma.¨

Kuinka paljon?

Enintään 50 % hyväksyttävistä kustannuksista

TÄÄLTÄ LÖYDÄT AIHEITTAIN VIDEOITA TUTKIMUKSISTA

Ota yhteyttä

Olen kiinnostunut
Nimi
Osoite
Max. tiedoston koko: 128 MB.