ASUA Sisäilmatutkimus

Sisäilmaa tutkitaan selvittämällä sisäilman laatu, tutkimalla mahdolliset mikrobit, ja selvittämällä mistä ne päätyvät sisäilmaan tai mistä huono sisäilma johtuu. Yleisin mikrobi on home, mutta myös bakteerit ja hiivat aiheuttavat ongelmia. Otollisia paikkoja mikrobien lisääntymisille ovat kosteat sisätilat, jossa on huono ilmanvaihto. Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota kunnolliseen ilmanvaihtoon. Usein korvausilma on taloissa puutteellinen.

Jos epäillään sisäilmaongelmaa, asiaa lähdetään tutkimaan usein homekoiran avulla. Homekoira tunnistaa tehokkaasti, mikäli sisäilmassa on hometta. Koira tarvitsee kuitenkin avukseen koulutetun ohjaajan, joka ymmärtää talojen rakenteita ja osaa tulkita, mistä haju todellisuudessa tulee. Koiran tarkka nenä merkkaa usein myös takan vieressä olevat polttopuut ja lattiakaivon, vaikkei siellä välttämättä homeongelmaa olisikaan. Toinen tapa ”haistella” sisäilmasta mikrobeja, on Andersen-keräimellä. >>Tutustu sisäilman mikrobitutkimus -palveluumme klikkaamalla tästä.<<

Rakenneavausten jälkeen voidaan ottaa lisää näytteitä ja lähteä selvittämään sisäilmaongelman syytä, mikäli laboratoriotutkimuksissa löytyy mikrobeja.

Jos korvausilmaventtileitä ei ole tai ne eivät toimi kunnolla, korvausilma rakennukseen tulee muuta kautta, esimerkiksi ikkunapuitteiden raosta, ja katon- tai lattianrajasta. Näin väliseinissä ja lattiassa olevat mikrobit pääsevät sisäilmaan.

Oma tutkijamme tekee mm.

  • Sisäilman mikrobitutkimuksia (Andersen-keräin)
  • Sisäilman asiantuntijalausunnot 140 €/h tai kokonaishinta
  • Rakenneavauksia (ja tarkempia tutkimuksia rakenteista otetuista näytteistä)
  • Asbesti- ja haitta-ainekartoituksia
  • Korjaussuunnitelmia, rakennesuunnittelu 80€/h tai kokonaishinta
  • Tiiveyskokeita, merkkiainekokeita

Miten sisäilmaa tutkitaan?

Ota yhteyttä!