SISÄILMAKORJAUKSET

VALESOKKELIT

Korjaukset ja tiivistykset

TIIVISTYKSET

Tkr, Ardex, Betton, Kiilto

KOSTEUSVAURIOT

Mittaus, kuivaus ja korjaus

RAKENTEIDEN KORJAUS

Purku, tiivistys ja jälleenrakennus

Kaikki sisäilmakorjaukset yhdestä paikasta

Sisäilmaongelmat voivat vaikuttaa merkittävästi ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Sisäilman laadun heikkeneminen johtuu usein kosteusvaurioista, homeesta, radonista, ilmanvaihdon puutteellisuudesta tai huonosta sisäilman puhdistuksesta. Sisäilmaongelmat voivat aiheuttaa oireita kuten päänsärkyä, väsymystä, silmien ja nenän ärsytystä, hengitysvaikeuksia ja allergiaoireita.

Sisäilman korjaaminen vaatii asiantuntevaa ja huolellista työtä. Korjaustoimenpiteet vaihtelevat ongelman vakavuuden mukaan ja voivat sisältää kosteusvaurioiden korjaamisen, homeen poistamisen, ilmanvaihdon parantamisen tai tiivistyskorjauksen.

Valesokkelit

Valesokkeli on rakennusmuoto, jossa ulkoseinän puurunko on sijoitettu lähelle tai jopa maanpinnan alapuolelle. Tämä aiheuttaa ongelmia kosteuden tiivistymisen ja maakosteuden vaikutuksesta, mikä voi vaurioittaa puurakenteita. Valesokkelirakenteessa on tärkeää huolehtia asianmukaisesta salaojituksesta, perusmuurin vedeneristyksestä, maanpintojen kallistuksesta poispäin rakennuksesta sekä sadeveden ohjauksesta pois talon vierustalta, jotta kosteudelle ei synny mahdollisuutta aiheuttaa ongelmia.

Mistä tunnistaa valesokkeli?

Valesokkeli on yleensä helppo havaita rakennuksen ulkopuolelta. Valesokkelille on tyypillistä, että ulko-oven alareuna sijaitsee noin 20-40 senttimetriä perusmuurin yläpinnan alapuolella. Voit tarkistaa, onko kodissasi valesokkelia, tarkastelemalla ulko-ovea ja sen ympäristöä. Jos ulkopuolella oleva sokkeli on korkeammalla kuin ulko-oven alareuna, se voi olla merkki valesokkelista.

Paljon valesokkelin korjaaminen maksaa? Lue täältä lisää

Tiivistyskorjaus

Sisäilman tiivistyskorjaus on yksi tehokkaista tavoista korjata rakennuksen ilmanvuotokohtia ja parantaa sisäilman laatua. Tiivistyskorjaus tarkoittaa ´ rakenteiden tiivistämistä niin että kaikki epätoivotut ilmavuodot saadaan hallintaan.

Ilmanvuotokohdat ovat yleinen syy sisäilmaongelmiin, sillä ne voivat päästää alipaineiseen tilaan epäpuhtauksia rakenteista. Tiivistyskorjauksen avulla voidaan parantaa myös rakennuksen energiatehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja säästää rahaa.

Tiivistyskorjaus voidaan suorittaa monin eri tavoin, riippuen korjattavan kohteen rakenteesta. Oikea tiivistystapa valitaan aina rakenteen mukaan.

Kosteusvauriokorjaus

Kosteusvauriolla tarkoitetaan rakennuksen sisäpinnan aluetta tai rakenteen osaa, jossa havaitaan tai voidaan epäillä olevan näkyvää mikrobikasvustoa tai alueella on selviä kosteusjälkiä.

Kosteusvaurio voidaan tunnistaa esimerkiksi ylimääräisen veden aiheuttamista kosteusjäljistä. Näitä ovat esimerkiksi rakennusmateriaalien muodonmuutokset, kuten pinnoitteiden irtoaminen, värimuutokset tai materiaalin turpoaminen sekä kalkkihärmän esiintyminen tiili- tai betonipinnassa. Kosteusvaurio voi olla myös näkymättömissä esimerkiksi betonirakenteissa. Kosteusvahinko saattaa syntyä esimerkiksi rikkoutuneesta kodinkoneesta tai putkesta.

Nämä kaikki ovat korjattavissa, kunhan ongelma kuivataan huolellisesti ja korjauksessa käytetään oikeita materiaaleja ja työtapoja.

Kuivatuksen jälkeen tehdään kosteusmittaus ja kuivausta voidaan vielä joutua jatkamaan ja kenties purkamaan rakenteita, kunnes päästään hyvään tulokseen. Mikäli ongelma vaatii tarkempaa tutkimusta, teemme myös sisäilmatestejä ja otamme mikrobinäytteitä. Onnistuneen kuivatuksen jälkeen rakenteet korjataan, kohde ennallistetaan ja siivotaan. Kohde luovutetaan asiakkaalle ja käydään läpi, mitä on tehty.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT AIHEITTAIN VIDEOITA SISÄILMAKORJAUKSISTA