Sisäilmatutkimus on tärkeä askel kodin tai toimistotilan terveyden ja turvallisuuden varmistamisessa. Tässä on viisi asiaa, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun tilaat sisäilmatutkimuksen:

 1. Pätevyys ja Kokemus:
  • Valitse sisäilmatutkimuksen suorittava yritys tai ammattilainen huolellisesti. Varmista, että heillä on tarvittava pätevyys, kokemus ja sertifioinnit alalla. Heidän tulisi pystyä tunnistamaan ja arvioimaan erilaisia sisäilmaongelmia.
 2. Palveluiden Laajuus:
  • Selvitä, mitä sisäilmatutkimus kattaa. Se voi sisältää mittauksia, kuten ilman kosteus, VOC-pitoisuudet (haihtuvat orgaaniset yhdisteet), homeitiöt, radon ja muut mahdolliset epäpuhtaudet.
 3. Kustannukset:
  • Selvitä tutkimuksen hinta ja mitä se sisältää. On hyvä ymmärtää, mitä olet maksamassa ja mitä lisäpalveluita voi olla saatavilla mahdollisten ongelmien korjaamiseksi.
 4. Raportointi ja Suositukset:
  • Varmista, että saat kattavan raportin tutkimuksen tuloksista sekä suosituksia mahdollisten ongelmien korjaamiseksi. Raportin tulisi olla ymmärrettävä ja antaa selkeät ohjeet jatkotoimenpiteille.
 5. Viive ja Aikataulu:
  • Tiedustele, kuinka kauan tutkimuksen suorittaminen ja raportin saaminen kestää. On tärkeää tietää, milloin voit odottaa saavasi tulokset, jotta voit suunnitella mahdollisia korjaustoimenpiteitä.