Myyntimiehen kannattaa miettiä kahdesti, ennen kuin tulee koputtelemaan ASUA:n toimiston ovea. Voi vielä päätyä videolle! Tässä myyntikäynnin päätteeksii Jarno kyseli Juha Pakariselta miksi oranssi suojausteippi vei ovesta pinnan mukanaan ja mitä vaihtoehtoja tälle teipille olisi. Lisäksi puhuttiin lattioiden suojauksesta remontin aikana.

ASUA:n lattiansuojaustaktiikkaa on esitelty ennenkin. Se ei kuitenkaan ole mielestämme vielä aivan täydellinen ratkaisu, vaikka se suojaakin lattiat hyvin. Kovalevyjen kuljettaminen, siirtäminen ja säilöminen on aikaavievää puuhaa. Levyt ovat painavia ja suuria. MITOS Oy:llä oli tarjota meille nopeampia vaihtoehtoja, joita otetaan testiin tuleville työmaille. Ram Board olisi kestävyyytensä ja keveytensä takia nopea vaihtoehto, mutta se ei sovellu valesokkelityömaalle, joilla suojaa pitää saada aina välillä siirrettyä. Valesokkelikohteessa voisimme testata kennolevyä, joka on yhtä lailla kestävää, vaikka viekin vähän enemmän tilaa. Ram Boardia on tarjolla suoraan rullasta, kun taas kennolevy on nimensä mukaisesti levyinä. Kennolevy on kevyttä ja sitä voi leikata sopiviin mittoihin vaikka mattopuukolla.

Jäämme pohtimaan mille ensi vuonna alkavalle työmaalle otamme testiin Ram Boardia tai kennolevyä. Teipin merkkiäkin taidetaan vaihtaa, ettei tärvellä lisää ovia niiden suojaamisella.