Sauna on suomalaisen kulttuurin ikoni ja yksi maailman parhaista tavoista rentoutua ja puhdistaa kehoa. Saunan remontointi voi olla hyvä investointi, sillä se parantaa asumismukavuutta ja voi nostaa asunnon arvoa. Tässä blogissa käsittelemme saunaremontin syitä ja vinkkejä onnistuneeseen remonttiin.

Saunaremontin syyt

On monia syitä, miksi sauna kannattaa remontoida. Yksi tärkeimmistä syistä on saunan käytön turvallisuus. Saunan vanhat lauteet, kiuas ja muut varusteet voivat olla kuluneita ja vaarallisia käyttää. Remontin yhteydessä kannattaa tarkistaa, että kaikki saunan osat ovat turvallisia ja toimivat asianmukaisesti.

Toinen syy saunaremonttiin voi olla saunan käytön mukavuus ja nautinto. Saunan ilmapiiriin vaikuttavat monet asiat, kuten valaistus, lämpötila, kosteus ja sisustus. Saunan remontin avulla voit parantaa näitä tekijöitä ja luoda miellyttävämmän ja rentouttavamman saunakokemuksen.

Lisäksi saunan remontointi voi olla hyvä tapa uudistaa koko kylpyhuonetta. Saunan uudet seinä- ja lauteet voivat luoda koko kylpyhuoneeseen uuden ilmeen ja parantaa sen viihtyisyyttä.

Saunaremontin suunnittelu

Ennen saunaremontin aloittamista kannattaa suunnitella tarkasti, mitä haluat saunan uudistamisella saavuttaa. Tärkeitä kysymyksiä ovat muun muassa:

  • Millainen saunakokemus halutaan?
  • Millaisia materiaaleja halutaan käyttää?
  • Kuinka paljon budjettia on käytettävissä?

Saunaremontin suunnittelussa on myös tärkeää ottaa huomioon saunan koko ja käyttötarkoitus. Esimerkiksi pienessä saunassa kannattaa suosia vaaleita materiaaleja, jotka tekevät saunasta tilavamman näköisen.

Saunaremontin toteutus

Saunaremontin toteutus alkaa vanhan saunan purkamisella. Tämän jälkeen tarkistetaan, että saunan pohjarakenne ja eristeet ovat kunnossa. Seuraavaksi asennetaan uudet seinämateriaalit, uusi kiuas ja lauteet. Lopuksi tehdään tarvittavat sähkötyöt sekä viimeistellään sisustus. Saunan remontoinnin hintalappu menee yleensä välillä 3500€-6000€ riippuen materiaaleista, kiukaasta ja saunan koosta.