Miten lämpökameralla tutkitaan ilmavuotoja?
Ilmavuotojen löytäminen ja korjaaminen on tärkeää energia- ja ympäristötalouden kannalta. Ilmavuodot ovat yleisiä ongelmia talojen lämmityksessä ja ilmastoinnissa. Ne voivat aiheuttaa huomattavia kustannuksia ja sisäilmaongelmia. Ilmavuotojen löytäminen voi olla haastavaa, mutta lämpökamera on hyödyllinen työkalu ilmavuotojen paikantamiseen. Tässä blogikirjoituksessa selitämme, miten lämpökameralla tutkitaan ilmavuotoja.
Lämpökamera toimii mittaamalla lämpösäteilyä, jota kaikki pinnat ja esineet lähettävät. Kun ilma liikkuu rakenteiden läpi, se voi jäähdyttää tai lämmittää rakennusmateriaaleja, jolloin ne näkyvät lämpökuvassa eri väreinä ja sävyinä. Lämpökameran avulla voidaan paikantaa ilmavuotojen sijainti ja laajuus, jolloin puuttuva eristys tai tiivistys voidaan korjata.
Kun tutkitaan talon lämmitysjärjestelmää, lämpökamera voi havaita virtausvirheitä, vuotoja ja epätasapainoja. Lämpökameran avulla voidaan havaita, ovatko huoneet tehokkaasti lämmitettyjä, ja onko ilmavirta kunnolla jaettu. Kun ilmakanavat tarkastetaan lämpökameralla, voidaan havaita vuotoja, jotka voivat olla piilossa ihmisten ja tavanomaisen tarkastuksen katseilta.
Lämpökuvaus on myös hyödyllistä ilmastointijärjestelmissä. Lämpökameralla voidaan tunnistaa ilmakanavien eristyspuutteet, puuttuvat ilmansuodattimet ja ilmanvaihdon heikentyminen.  Lämpökamerat havaitsevat myös julkisivujen ilmavuodot, jotka voivat vaikuttaa sekä sisäilman laatuun että rakennuksen energiatehokkuuteen.
Lämpökamera on erinomainen työkalu, jonka avulla voidaan havaita ilmavuodot nopeasti ja tarkasti. Lämpökamera havaitsee ongelmat, joita muuten voisi olla hankalaa huomata tai nähdä. Lämpökameran avulla jokainen kiinteistö voi olla energia- ja kustannustehokkaampi, kun virheiden ja vuotojen korjaaminen on helppoa.